Dansk
 
English
Duo Suonante
Katrine Dyrehauge Roos - Sopran

Katrine er sopran og uddannet i sang ved Det Fynske Musikkonservatorium, hvor hun i  2001 tog diplomeksamen med speciale i tidlig musik og kirkemusik.

Siden har hun videreuddannet sig i VoiceEmbodiment , en 2-årig uddannelse i sang og kropsterapi for professionelle sangere udviklet og ledet af Anne Rosing-Schow i Kbh.

Katrine har deltaget i masterclasses i New York, London, Salzburg og Blankenburg og har nu sit virke som solist med tilknytning til flere ensembler, herunder renæssanceensemblet Per Passione og barokensemblet Det Jyske Vokalensemble, som har fast samarbejde med Ensemble Zimmermann.

Sammen med pianist Peter Nørskov Jørgensen og mezzosopran Kirstine Lykkebo har Katrine været en del af ”Kærlighedens Stier”, en operatrio med en forestilling af samme navn. Forestillingen er blevet til under instruktion af Kit Eichler og var gæsteforestilling ved Den Fynske Opera i efteråret 2011.

I 2012 dannede Katrine og guitarist Lars Hedelius-Strikkertsen Duo Suonante, der med stor entusiasme specialiserer sig i 1800-tallets musik og opførelsespraksis indenfor både det danske og engelske såvel som det tyske, italienske, spanske og franske repertoire.

Udover sit virke som solist underviser Katrine i sang, arbejder som kropsterapeutisk behandler med speciale i stemmeproblemer og har ansættelse som operaguide ved Gislev Rejser.

Katrine har siddet i bestyrelsen i Det Fynske Sangselskab 2006-2009, hvor hun har arbejdet med fundraising og konceptudvikling.